Ziua Eroilor la Harlau – 2016

        Ziua când sunt comemoraţi cei căzuţi în războaie în marile conflagraţii mondiale dar şi cei morţi în Războiul de Independenţa este sărbătoarea Înălţării Domnului. În Biserica Ortodoxă Română, este ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.

       Cinstirea memoriei celor care s-au jertfit pentru România, protejarea mormintelor eroilor Români, sunt datorii sacre ale statului şi ale fiecărui cetăţean. Există, de asemenea, tradiţia de a respecta mormintele cetăţenilor străini căzuţi pe teritoriul ţării, indiferent dacă au fost aliaţi sau inamici.    

        In acest an, Primaria si Consiliul Local Harlau in colaborare cu institutia de cultura reprezentativa a orasului Harlau (Casa de Cultura Harlau) au organizat o frumoasa comemorare a eroilor neamului romanesc.

          Slujba de pomenire a eroilor neamului romanesc a avut loc in jurul orei 12.00 si a fost  oficiată după Sfânta Liturghie  la cimitirul Eternitatea din orasul Harlau,  urmată de un program artistic pregătit de elevi ai Scolii Gimnaziale ,,Petru Rares” si de depunere de coroane la monumentul eroilor orașului Hârlau.

        Coroanele de flori au fost depuse de primarie, instituții si societăti comerciale din localitate.

         Tot in aceeasi zi la ora 9.00, pe platoul  Colegiului Național Ștefan cel Mare din Hârlău, sub coordonarea doamnei profesor Ștefania Burican, cu sprijinul Casei de Cultură Hârlău, a avut loc un moment comemorativ și depuneri  de coroane de flori.

         Au fost interpretate cântece patriotice  de catre elevi  si  s-au depus coroane de flori la statuia lui Ștefan cel Mare si Sfant, de la intrarea principală a colegiului.

           Si acum cateva fotografii:

IMG_20160609_084716IMG_20160609_084719IMG_20160609_084732IMG_20160609_123014IMG_20160609_123041IMG_20160609_123045

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitati culturale, Evenimente, Noutati și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s