Ziua Nationala a Romaniei in orasul Hirlau – 1 decembrie 2015

          Ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România la 31 iulie 1990 . Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991.

          Ziua Națională a Romaniei s-a sărbătorit și la Hârlău, organizatori fiind Primaria, Consiliul Local si Casa de Cultura a orasului Harlau .

            Evinementul de la Harlau a fost marcat prin depunerea de coroane de catre oficialitati la statuia lui Stefan cel Mare din centrul orasului iar programul artistic a fost sustinut de Casa de Cultura a orasului Harlau si de grupul vocal- instrumental ,,Haiducii” din Republica Moldova.

            Dupa intonarea imnului de stat al Romaniei si discursul pimarului orasului Harlau Constantin Cernescu, au fost premiate cuplurile din orasul Harlau si din satul Pircovaci care pe parcursul anului 2015, au facut 50 de ani de la casatorie.

           Programul artistic al Casei de Cultura Harlau dedicat ,, Zilei Nationale a Romaniei” a cuprins melodii interpretate de grupul vocal al ansamblului ,, Doruletul”, coordonator Rodica Botez si suite de dansuri populare ale ansamblului ,,Sarba cu naframa” , director Adrian Bahnareanu.

            Manifestarea s-a incheiat cu o hora frumoasa interpretata de solistii Gabi Glodoreanu si Rodica Botez fiind antrenati toti cei prezenti .

            A fost o atmosfera de sarbatoare specific romaneasca!

            Video accesati: 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Activitati culturale, Evenimente, Noutati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s