Festivalul de datini si obiceiuri de iarna – Hirlau 3 ianuarie 2015

            Pe data de 3 ianuarie 2015, Primaria orasului Hirlau si Casa de Cultura a orasului Hirlau au organizat cea de a LI- a editie a Festivalului traditional de ”DATINI SI OBICEIURI DE IARNA”, la care au participat alaiuri si ansambluri folclorice din mai multe zone reprezentative ale judetului Iasi si Botosani.

          Ne bucuram sa vedem ca de la an la an formatiile sau alaiurile prezente la festival vin foarte bine pregatite, aducand in fata publicului datinile si obiceiurile satelor, frumusetea costumelor si a mastilor traditionale.

          Am oferit premii in bani si diplome celor care au urcat pe scena.

          Printre cei care au dat curs invitatiei noastre se numara: Cerbul mare- Deleni, Cerbul de la Sticlaria, Cerbul de la Buhalnita, Cerbul de la Costesti, Cerbul de la Scobinti, Ursul din Lungani- Iasi, Ursul de la Ceplenita, Plugul mare- Zagavia, Cerbul de la Parcovaci, Cerbul de la Bals, Cerbul de la Goiesti, Cerbul de la Poiana Marului, Cerbul de la Tg. Frumos, Fanfara de la Schitu Duca si bineinteles Ansamblul folcloric “Coragheasca”-Deleni, Ansamblul de datini si obiceiuri de iarna Flamanzi – Botosani si Ansamblul de datini si obiceiuri de iarna al Caminului Cultural Parcovaci.

          La festivalul de la Hirlau a fost prezent si domnul director prof. Adrian Ardeleanu reprezentant al Centrului Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Trditionale Iasi.

           Orasul Harlau a fost reprezentat de Ansamblul de datini si obiceiuri al Caminului Cultural Parcovaci care a evoluat in deschiderea festivalului.

            Miile de spectatori s-au bucurat de vremea buna, atmosfera de sarbatoare si mai ales de evolutiile cu elemente artistice de virtuozitate ale alaiurilor intrate pe scena.

Voi reveni si cu aspecte de la alte festivaluri la care a participat Ansamblul de la Parcovaci in perioada lunii decembrie 2014 –  Iasi, Suceava,  s. a.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Noutati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s