ZILELE TOAMNEI LA COTNARI – 2014

            De peste doua mii de ani, daca avem in vedere vechimea Cetatii Catalina, de treci toamna prin Cotnari te intampina mai intai parfumul de strugure bine copt si apoi cel de tulburel aflat in fermentatie.                 

            Anul acesta, la Cotnari este toamna foarte bogata. Aproximativ 15 milioane de litri va fi productia de vin a anului 2014. 

             Francusa, Feteasca Alba si Tamaioasa au inceput deja sa dea viata noului vin din productia anului 2014. Grasa de Cotnari, ambasadorul Romaniei in intreaga lume, inca asteapta sa vina ziua in care va fi recoltata.   Feteasca Negra si Busuioaca, reintroduse in podgoria Cotnari dupa aproape 100 de ani, rodesc inca de anul trecut. An de an vinurile companiei Cotnari fac inconjurul lumii, participand la Concursurile Internationale de Vinuri. Bucuresti, Chisinau, Berlin, Bruxelles, Budapesta, Quebec.

               Rezultatele sunt pe masura calitatii vinurilor: 47 de medalii (1 mare medalie de aur, 20 medalii de aur si 26 medalii de argint).

                Sambata 4 octombrie 2014 a avut loc deschiderea evenimentului ,,Zilele toamnei la Cotnari “in cadrul proiectului Promovarea produselor turistice specifice zonei Cotnari, judetul Iasi. 

                Manifestarea a avut loc pe parcursul a 2 zile, pe dealul Catalina avand urmatorul program pe care il atasam mai jos:

Afis cu zilele toamnei la Cotnari 2014

 

            Incepand cu ora 13,40, Ansamblul Folcloric Traditional ,, Sarba cu naframa” al Casei de Cultura Hirlau, impreuna cu solistul Ion Ursache au sustinut un spectacol in fata publicului din comuna Cotnari in cadrul evenimentului mai sus mentionat.             

            Cateva aspecte de la eveniment:

P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7

Solistul Ion Ursache si ansamblul ,,Sarba cu Naframa”.

Grupul vocal ,,Flacaii” si solistul Ion Ursache.

Foto: Adrian Bahnareanu

Acest articol a fost publicat în Ansamblul "Sarba cu naframa", Evenimente, Noutati și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu