Festivalul ,,IN CERDAC LA RARESOAIA” – Hirlau 7 septembrie 2014

        Duminica, 7 septembrie 2014 a avut loc prima editie a Festivalului de Datini si Cantece Pastoresti „In cerdac la Raresoaia”, organizat de Primaria orasului Harlau, cofinantator fiind Consiliul Judetean Iasi.  

       Incepand cu ora 15.00, pe scena care a fost amplasata in centrul orasului, au urcat invitatii impreuna cu rapsozii populari din diferite judete ale Moldovei. Primarul orasului Harlau, domnul Constantin Cernescu a dat startul desfasurarii primei editii a Festivalului de Datini si Cantece Pastoresti „In cerdac la Raresoaia”. Chiar daca publicul nu a fost asa de numeros, acest spectacol concurs al rapsozilor populari si al ansamblurilor folclorice are toate sansele sa devina unul dintre evenimentele de marca la nivel national printre festivalurile care au misiunea de a promova datinile  si cantecele romanesti.       

          Participantii au primit premii in bani si diplome in functie de talentul si performantele fiecaruia . Dupa cum s-a precizat, la acest festival au participat zeci de artisti din judetele Moldovei. Judetul Suceava a fost reprezentat de rapsodul Pamfil Roata din localitatea Ciocanesti, iar judetul Neamt a fost reprezentat de mai multi artisti precum Narcis Precup din localitatea Borca, Costica Matei Creanga din comuna Ion Creanga, Ghita Dandu din Pangarati, artisti din judetul Botosani precum Gheorghe Tugui din Vorona si Stefania Puiu.  

        Din judetul Iasi, lista participantilor a fost deschisa de cunoscutul rapsod popular Ioan Urscahe din Harlau, continuand cu Nicolae Florea din Deleni, Dorica Bolboros din Parcovaci.   

        De asemenea, din judetul Iasi au participat cateva ansambluri cunoscute precum Ansamblul ,,Sarba cu Naframa” al Casei de Cultura Harlau , Ansamblul Caminului Cultural Parcovaci, Ansamblul Coragheasca din Deleni, Ansamblul Rapsodia Harlaului, Cimpoierii din Perieni judetul Vaslui si Formatia de dansuri traditionale tiganesti din comuna Lungani.       

         Surpriza festivalului a fost Mihai Ciobanu artist al poporului din Republica Moldova care a incantat inimile spectatorilor cu frumoasele melodii populare.  

      Am fi dorit sa fie prezenti mai multi mesteri populari, dar din cauza unor coincidente, fiind pe aceeasi data si alte spectacole folclorice, acestia nu au putut onora invitatia noastra, fiind prezent doar creatorul de arta populara Constantin Curecheriu din Sticlăria, judetul Iasi.      

          Prezentatoarea festivalului a fost doamna Carmen Cornaci o mare iubitoare de folclor autentic, care vine din zona Botosani.       

       In speranta ca acest festival va continua si micile nesincronizari vor fi remediate, apelam la personalitatile din conducerea judetului sa sprijine atat moral cat si financiar acest brand al Harlaului si anume Festivalul folcloric,, IN CERDAC LA RARESOAIA’’.

DSC_9970 DSC_9962 DSC_9948 DSC_9921 DSC_9914 DSC_9900 DSC_9877 DSC_9872 DSC_9861 DSC_9847 DSC_9842 DSC_0237 DSC_0236 DSC_0228 DSC_0223 DSC_0222 DSC_0217 DSC_0207 DSC_0206 DSC_0197 DSC_0169 DSC_0163 DSC_0143 DSC_0124 DSC_0104 DSC_0101 DSC_0089 DSC_0081 DSC_0077 DSC_0074 DSC_0069 DSC_0066

Video accesati:

Reclame
Acest articol a fost publicat în Noutati și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Festivalul ,,IN CERDAC LA RARESOAIA” – Hirlau 7 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s