1 Decembrie 2013– Ziua Nationala a Romaniei (Ziua Marii Uniri) in orasul Hirlau .

    Ziua de 1 decembrie 1918 marchează bilanțul luptei românilor pentru întregire statală, care vine să încununeze precedentele acțiuni ale fraților din Basarabia (27 martie 1918) și Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).

     Poporul român a valorificat conjunctura internațională creată în urma Primului Război Mondial si a stiut să se afirme în contextul miscării de eliberare a popoarelor si al victoriei principiului naționalităților în Europa.

         Ziua Națională a Romaniei s-a sărbătorit și la Hârlău, organizatori fiind Primaria si Casa de Cultura a orasului Harlau . Evinementul de la Harlau a fost marcat prin depunerea de coroane de catre oficialitati, a urmat apoi un program artistic sustinut de Ansamblul folcloric ,,Sarba cu naframa” al Casei de Cultura Harlau instructor Angela Pascaru si Ansamblul folcloric traditional din satul Parcovaci instructor Ioan Ciobanu.

     Dupa o absenta de 3 ani de zile, la insistentele directorului Adrian Bahnareanu si a primarului Constantin Cernescu, la Caminul Cultural Parcovaci a luat fiinta Ansamblul folcloric traditional din satul Parcovaci, coordonat de instructorul Ioan Ciobanu.

     Mentionez faptul ca pe data de 14 decembrie 2013, la invitatia Centrului Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale  Iasi, ansamblul de la Parcovaci va participa la Festivalul de ,,DATINI SI OBICEIURI DE IARNA “ ce va avea loc in localitatea Iasi , ampla manifestare etnoculturala la care vor participa alaiuri din mai multe zone reprezentative ale tarii.

     Cum deja ne-am obisnuit, manifestarea s-a incheiat cu o hora frumoasa interpretata de solistii  Ansamblului “Sarba cu naframa” , Gabi Glodoreanu si Loredana Cuibari acompaniati de colaboratorul permanent al Casei de Cultura Constantin Vatamanu, la care au fost antrenati toti cei prezenti,  mai ales ca vremea a fost foarte frumoasa.

    A fost o atmosfera de sarbatoare specific romaneasca! Cei prezenti au primit stegulete din partea organizatorilor , multi dintre ei purtind insigne cu tricolor in piept. 

Cateva imagini de la Sarbatoarea Nationala a Romaniei – Harlau 2013.

1-decembrie-022 1-decembrie-026 1-decembrie-033 CAM01045 CAM01046 CAM01047 CAM01048 CAM01049Video:

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitati culturale, Evenimente și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s