Festivalul folcloric ,,Trandafir de la Moldova “- 5 octombrie 2013.

        In zilele de 4 si 5 octombrie 2013, Consiliul Judetean Iasi, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, a organizat cea de-a XLV-a editie a Festivalului folcloric „Trandafir de la Moldova”. La acest eveniment cultural de traditie, ansambluri din trei țari au fost prezente la cel mai important festival de folclor din Moldova, care a pus in valoare cultura si folclorul local si national.

        La eveniment au participat: Ansamblul folcloric „Baltagul” din Monor (Bistrita – Nasaud), Ansamblul folcloric „Balada” (Botosani), Ansamblul folcloric „Doina Carpatilor” (Iasi), Fanfara de la Chetris (Iasi), Ansamblul folcloric „Sârba cu naframa” din Hârlau (Iasi), Ansamblul folcloric „Stejarelul” din Sticlaria – Scobinti (Iasi), Formatia de fluierasi din Sticlaria – Scobinti (Iasi), Ansamblul folcloric „Floricica de la munte” (Piatra Neamt), Ansamblul folcloric „Stejarelul” din Cajvana (Suceava), Ansamblul folcloric „Strajerii” din Dolhestii Mici (Suceava), Orchestra „Rapsodia Vasluiului” (Vaslui), Ansamblul folcloric „Brâulet” din Culbota – Singerei (Republica Moldova), Grupul vocal „Mostenitorii” din Pepeni – Singerei (Republica Moldova), Ansamblul folcloric „Oberig” din Cernauti (Ucraina), Ansamblul folcloric „Podilski muzyki” din Vinnytsia (Ucraina), Ansamblul folcloric „Z rosy i vody” din Vinnytsia (Ucraina).

          Programul festivalului:

          Sâmbata, 5 octombrie 2013, incepând cu ora 10.00, a avut loc parada portului popular, pe traseul: Piata Palatului Culturii – Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt – Piata Unirii – Piata Mihai Eminescu.

            La ora 11.00, pe scena Casei de Cultura a Studentilor, a avut loc spectacolul festivalului, la care au participat toate ansamblurile invitate. Co-organizator al evenimentului a fost Primaria Municipiului Iasi.

           Membrii ansamblului folcloric “Sarba cu naframa” a Casei de Cultura  Harlau au repetat ore in intregi pentru a fi cei mai buni la Festivalul “Trandafir de la Moldova” . Au urcat pe scena Casei de Cultura a Studentilor  prezentand suite de dansuri populare specifice zonei, demonstrand inca odata ca traditia este pentru ei un lucru sfant.

          Festivalul Naţional «Trandafir de la Moldova» este o tradiţie frumoasă şi în acelaşi timp necesară, care, de 45 de ani, pune în valoare cultura şi folclorul local şi naţional. Fie că suntem sau nu admiratori ai muzicii şi ai folclorului local, trebuie să le respectăm, să le punem în valoare şi să le promovăm cum se cuvine, ca parte a diversităţii” . 

CAM00933 CAM00934 CAM00935 CAM00936 CAM00939 CAM00942 CAM00944 CAM00945 CAM00946 CAM00953 CAM00964 CAM00974 CAM00976 CAM00977 CAM00978 CAM00979 CAM00981 CAM00984 CAM01003Video accesati:

http://www.youtube.com/watch 

http://youtu.be/ul_Ka0udZs8 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Ansamblul "Sarba cu naframa", Evenimente și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s