FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR „CĂTĂLINA’’ – HARLAU- 2013

         In perioada 27 – 30 august, se desfasoara in mai multe localitati din judetul Iasi, cea de-a 19-a editie a Festivalului-concurs de folclor pentru copii si tineret „Catalina„. La eveniment sunt asteptate 665 de persoane, urmand sa evolueze pe scena formatii din tara si din strainatate –  factor de promovare a educatiei interculturale.

       Este vorba despre tari precum Muntenegru (Ansamblul folcloric „Rozaje” ), Bulgaria (Ansamblul folcloric „Detstvo” ), Macedonia (Ansamblul folcloric „Goce Delchev”), Grecia (Ansamblul folcloric „Artemis”), Republica Moldova (Ansamblul folcloric „Mostenitorii”), Slovacia (Ansamblul folcloric „Ratolest”), Polonia (Ansamblul folcloric „Snutki”), Ucraina (Ansamblul folcloric “Dor bucovinean”).

      Din Romania vor fi reprezentate zonele folclorice din Maramures, Suceava, Tulcea, Timis, Olt, Vatra Dornei, Arges, Botosani, Harghita, Prahova, Arad si Iasi. Pe langa concursul propriu zis, vor mai avea loc un targ de mestesuguri artistice traditionale, ateliere de creatie pentru copii, o parada a portului popular, desfasurat pe traseul Teatrul National – Palatul Culturii – strada Anastasie Panu – Strada Sf. Lazar – Palas.

       Cu sprijinul Primariei orasului Harlau in parteneriat cu Casa de Cultura Harlau, au evoluat  pe scena  copii şi tineri, care au  demonstrat talentul prin cântece şi dansuri populare specifice zonelor pe care le reprezintă .

          Ansamblurile folclorice care vor intra in competitia traditiilor, vin din Botosani si din Macedonia, o bogata tara cu traditii culturale.

            In deschiderea festivalului au evoluat pe scena Ansamblul folcloric” Mugurelul”– Botosani, a urmat apoi in incheierea festivalului Ansamblul folcloric “Goce Delchev” – din Macedonia.

        Din cauza vremii nefavorabile, nu a fost posibil ca spectacolul sa se desfasoare in aer liber asa cum a fost programat, de aceea probabil nici publicul un a fost asa de numeros.

        Ramane o seara frumoasa, in care protagonistii au fost copiii si tinerii care au demonstrat inca odata ca folclorul prin cantecele si dansurile populare nu va ramane doar o amintire a trecutului.

CAM00635 CAM00639 CAM00641 CAM00644 CAM00651 CAM00657 CAM00660 CAM00662 CAM00663 CAM00665VIDEO:

http://www.youtube.com/watch  

 http://www.youtube.com/watch  

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Activitati culturale, Evenimente și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s