Zilele orasului Hirlau -2013

       Sarbatoarea Zilelor Orasului Harlau mult asteptata de harlauani s-a organizat anul acesta in perioada 6-7 mai fiind editia cu numarul XV. Si-au anuntat prezenta mai multi artisti de renume, unii chiar si din afara tarii.

       In data de 6 mai startul sarbatorii a fost dat de formatiile artistice a unitatilor de invatamant din Harlau. Artistii locali au venit cu dansuri populare, tiganesti, de societate si cantece traditionale.

      A urmat apoi o slujbă de Te Deum oficiata de un sobor de preoţi din oraşul Hârlău  cu prilejul Zilelor oraşului. La momentul de rugăciune au participat sute de persoane, autorităţi locale şi judeţene, precum şi invitaţi din Basarabia si Ucraina.

       Dupa deschiderea oficiala prezentata de primarul orasului Hirlau domnul Constantin Cernescu si invitatii sai si in acest an, Casa de Cultura a orasului Hirlau  a incantat publicul cu un program artistic sustinut de ansamblul  folcloric ” Sarba cu naframa ‘‘ , formatia de dansuri populare’’ Dor de folclor’’ si de binecunoscutele Majorete ale institutiei mai sus mentionate.                                                                                                    

      Laureată a multor concursuri nationale si internationale de folclor unde a obtinut premii si distictii, ansamblul ‘Sarba cu naframa ‘’ca niste adevarati profesionisti au intepretat suite de dansuri din zona Moldovei.

      La numai 8 ani, Teodora Grumeza a fost aplaudata intens de public sustinuta de dansatorii ansamblului mai sus mentionat .

      In incheierea programului artistic oferit de Casa de Cultura a orasului Hirlau au evoluat pe scena’’ Majoretele’’, fiind aplaudate si apreciate de catre publicul spectator prezent la sarbatoare.

      Seara, atmosfera a continuat, pe scena evoluand  artisti precum  Margareta Clipa, Ruxandra Tomulesei, Spitalul de Urgenta, Raluca si altii.

      A doua zi de sarbatoare a continuat cu programul artistic sustinut de institutiile de invatamant din localitate si acordarea diplomelor de fidelitate cuplurilor care au implininit 50 de ani de casatorie.

        D e la ora 18.00 au evoluat pe scena Stefania Puiu, Fratii Stefanet , Ion Paladi, Catharsiz din republica Moldova, Alexa, Dj. Rynno si Sylvia.   Apogeul sarbatorii a fost marcat cu un foc spectaculos de artificii la miezul noptii.

   DSC00875 DSC00878 DSC00882 DSC00903 DSC00907 DSC00911 DSC00914 DSC00915 DSC00918 DSC00921 DSC00924 DSC00925 DSC00934 DSC00935 DSC00940 DSC00948 DSC00959 DSC00963 DSC00975 DSC00978 DSC00982VIDEO ZILELE ORASULUI HIRLAU 2013:


Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitati culturale, Ansamblul "Sarba cu naframa", Evenimente și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Zilele orasului Hirlau -2013

  1. o placere sa vezi asemenea spectacole.complimente organizatorilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s