Festivalul de datini si obiceiuri de iarna – Hirlau 2013

        Pe data de 3 ianuarie 2013, Primaria orasului Hirlau si Casa de Cultura a orasului Hirlau au organizat cea de-a XLIX-a editie a Festivalului traditional deDATINI SI OBICEIURI DE IARNA”, la care au participat alaiuri si ansambluri folclorice din mai multe zone reprezentative ale judetelor Iasi si Botosani. 

        Acest festival tinde sa devina un fenomen cultural de amploare intrucat, de la an la an, creste numarul formatiilor inscrise. Sunt reprezentate in cadrul acestui festival obiceiurile si dansurile ritualice specifice, din toate comunele judetului: Capra, Cerbul, Ursul, Banda lui Jianu etc.

        Ne bucuram sa vedem ca de la an la an avem o participare mult mai mare, din ce in ce mai multi primari ne-au contactat si au spus ca vor sa participe cu grupuri si formatii.. Am oferit premii in bani si diplome celor care au urcat pe scena.

        Printre comunele sau localitatile care au dat curs invitatiei noastre se numara: Deleni, Scobinti, Cotnari, Belcesti, Ion Neculce, Costesti, Bals, Ceplenita, Braesti, Lungani, Goiesti, Baltati, Frumusica, Boureni, Hodora, Tg. Frumos si  bineinteles ansamblurile folclorice,” Sarba cu naframa”- Hirlau,”Trei generatii” – Flamanzi si “Coragheasca”-Deleni.

       Orasul Harlau a fost reprezentat de Ansamblul de datini si obiceiuri – “Sarba cu naframa “al Casei de Cultura Hirlau si Cerbul de la Parcovaci care au evoluat in deschiderea festivalului.

      Acest festival trebuie sa dainuie si sa continue sa aduca in fata publicului datinile si obiceiurile  satelor, frumusetea costumelor si a mastilor traditionale.

1 2 4 5 6 8 15 17 18 19 21 23 24 25 27 28 49 53 55 57 65 67 82 DSC00524 DSC00525 DSC00527  Festivalul de datini si obiceiuri – Harlau 2013

Video 1:

Video 2:

Video 3:

Video 4:

Am postat si o parte din inregistrarea video facuta de la Festivalul de datini si obiceiuri de iarna de la Deleni pe data de 31 decembrie 2012 unde a participat si Casa de Cultura a orasului Hirlau.

This entry was posted in Noutati and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Un răspuns la Festivalul de datini si obiceiuri de iarna – Hirlau 2013

  1. Pingback: Festivalul de datini si obiceiuri de iarna – Harlau, editia 2013 « Hirlaul Edilitar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s