1 Decembrie 2012– Ziua Nationala a Romaniei (Ziua Marii Uniri) in orasul Hirlau .

Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi, totodată, realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România. Ziua de 1 Decembrie a devenit după evenimentele din decembrie 1989 Ziua Naţională a României.  

Casa de Cultura a orasului Hirlau a participat la “Marea Sarbatoare Nationala” a Romaniei cu Ansamblul folcloric  “Sarba cu naframa” in centrul orasului Hirlau, la statuia marelui domnitor Stefan cel Mare si Sfant, unde  a sustinut un mic spectacol simbolic şi instructiv dedicat acestei sarbatori nationale.

Au fost depuse coroane de catre oficialitati, fiind prezenti din partea Camerei Deputatilor, domnul deputat Anghel Stanciu si din partea Senatului Romaniei, domnul senator Florin Constantinescu.

 Domnul Constantin Cernescu, primar al orasului Hirlau a vorbit in discursul sau, despre semnificatia acestei mari sarbatori.

Cum deja ne-am obisnuit, manifestarea s-a incheiat cu o hora frumoasa a Ansamblului “Sarba cu Naframa” al Casei de Cultura Hirlau la care au fost antrenati toti cei prezenti,  mai ales ca vremea a fost foarte frumoasa.

A fost o atmosfera de sarbatoare specific romaneasca! Cei prezenti au primit stegulete din partea organizatorilor , multi dintre ei purtind insigne cu tricolor in piept.

DSC00315DSC00335DSC00336DSC00317DSC00331

Reclame
Acest articol a fost publicat în Noutati și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s