Zilele orasului Harlau 2012

      Cea de-a 14-a editie a” Sarbatorilor orasului Harlau” a inceput sambata, 21 aprilie, si s-a terminat luni, 23 aprilie, cand crestinii il praznuiesc pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. De altfel, nu intamplator zilele orasului se sarbatoresc in aceasta perioada.

      Biserica Sfantul Gheorghe din Harlau, ctitorie din anul 1492 a marelui domnitor Stefan cel Mare, este un simbol al orasului Harlau, unul dintre cele mai valoroase monumente istorice din judetul Iasi. „Zilele orasului Harlau” se desfasoara sub patronajul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, la o saptamana dupa cea mai mare sarbatoare a crestinilor, Invierea Mantuitorului Iisus Hristos.

     Astfel, timp de trei zile, locuitorii oraşului dar şi ai comunelor din jurul Hîrlăului, au avut ocazia să participe la numeroase concerte de muzică populară şi uşoara, dansuri populare, de societate sau tigăneşti şi la multe alte festivităţi. In centrul orasului a fost dezvelita o cruce inalta de 6 metri, dedicata eroilor urbei.

      În prima zi de sărbătoare au susţinut concerte, Casa de Cultură Hârlău cu un program special de divertisment care a cuprins: muzica populara, muzica usoara, dansuri populare, dansuri de societate, dansuri tiganesti, a urmat Ansamblul “Haiducii” din Republica Moldova, Stefania Puiu, Augustina Dogot, Nelu Stratan, Alexandra Tomulesei, Ciro de Luca.  Seara  s-a incheiat cu cei de la Daggu Project- Germania.

       În cea de-a doua zi de sărbătoare, Ansamblul Folcloric “Sarba cu naframa“ al Casei de Cultură Hîrlău a evoluat pe scena alaturi de interpreţii de muzică populară: Ioan Ursache, Brânduşa Covalciuc, Pamfil Roată, Elena   Mândrescu şi Ion Palade.

       Inimile spectatorilor au fost încântate de  trupa Red Kiss si de cei de la  Spitalul de Urgenţă. Show-ul s-a terminat cu arhicunoscuta solistă Andreea Bălan, dupa care  cetatenii au putut admira un frumos  foc de artificii.
       In ultima zi de sarbatoare, conducerea orasului Harlau, a participat la slujba religioasa de la Biserica Sfantul Gheorghe, iar  Fanfara de la Schitu Duca a interpretat melodii din diferite zone folclorice ale tarii.

       Iată câteva fotografii semnificative, vor urma si altele si probabil un filmulet.

Accesati: http://www.youtube.com/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Ansamblul "Sarba cu naframa", Evenimente, Noutati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s