Festivalul viei si vinului la Harlau

Festivalul viei și vinului la Harlau , 4-5 februarie 2012

Despre proiect

Proiectul „Muzeul Viei şi Vinului din Hârlau – Tradiţie şi continuitate” urmăreşte dezvoltarea şi consolidarea turismului din judeţul Iaşi prin sprijinirea promovării produselor specifice și prin dezvoltărea durabilă a turismului la nivel local, regional și naţional.

Alături de activitatea de informare şi publicitate pe care se bazează desfăşurarea întregului proiect, „Muzeul Viei şi Vinului din Hârlău -Tradiţie şi continuitate” urmăreşte realizarea unui Festival al Viei şi Vinului, eveniment prin care se doreşte scoaterea la lumină a culturii si tradiţiilor românesti. În acest fel, proiectul va oferi Iaşului locul cuvenit pe harta turistică a României, readucând la viaţă tradiţia şi meşteşugurile viticole.

Festivalul viei și vinului a avut loc în perioada 4-5 februarie 2012 și a prezentat un program cultural-artistic de excepţie: expoziţii cu sticle de vin, etichete vechi şi tirbuşoane, ateliere cu copiii, ateliere despre tehnici de depozitare, conservare şi transport al vinului, demonstraţii de prezentare pentru producerea şi păstrarea vinului intr-un cadru specific, spectacol dinamic de imagine, lumină şi sunet, însoţit de un show complet de lasere şi proiecţii video, concerte de muzica folclorică.

Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi implementat de Fundaţia Culturală Artex, în parteneriat cu Muzeul Viei și Vinului din Hârlău.

Detalii:  Pagina ” Calendar evenimente” din situl Muzeului Viei si Vinului.

Casa de Cultura a orasului Harlau a participat si de aceasta data la acest festival, promovand  folclorul local si zonal, antrenand in acest context  locuitorii prezenti la acest eveniment cultural.

Un merit deosebit le revine dansatorilor, solistilor vocali si instrumentisti care alcatuiesc Ansamblul folcloric “Sarba cu naframa”, care cu pasiune si daruire, cu talent si perseverenta au realizat un un spectacol de o rara frumusete si emotie artistica.

Atasam   cateva aspecte de la festival.

Accesati: http://www.google.com/url?

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Activitati culturale, Ansamblul "Sarba cu naframa", Evenimente, Noutati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s