Festivalul de datini si obiceiuri de iarna

Primaria orasului Hirlau si Casa de Cultura a orasului Hirlau au organizat in ziua de 3 ianuarie 2012 cea de-a XLVIII-a editie a Festivalului traditional de ”DATINI SI OBICEIURI DE IARNA”, ampla manifestare etnoculturala la care au participat alaiuri si ansambluri folclorice din mai multe zone reprezentative ale judetelor Iasi si Botosani.               

          Aceasta complexa manifestare culturala are menirea sa promoveze folclorul local, datinile si obiceiurile satelor si sa transmita actualelor generatii  frumusetea si gingasia costumelor populare, a mastilor traditionale si a obiceiurilor locale.      

Au participat formatii din localitatile Bals, Baltati, Fantanele, Schitu Duca, Ceplenita, Buhalnita, Badeni, Scobinti, Sticlaria, Fetesti, Zvarici, Poiana Marului, Belcesti, Lungani, Deleni,  Ganesti, Hodora, Gropnita si ansamblurile folclorice „Trei generatii” din Flamanzi si ” Sarba cu naframa” din orasul Hirlau.

        Primarul comunei Schitu Duca a lansat Fanfara de la Carchiti, premiata de altfel la Festivalul de la Harlau.


Au fost oferite premii in bani si diplome celor mai bune grupuri. Juriul a fost format din primari din judetul Iasi si din specialisti de la casele de cultura din judetele Iasi si Botosani, dar si de la Centrul Judetean de Promovare si Conservare a Culturii Traditionale Iasi .

Suntem la cea de-a 48-a editie si vom continua sa organizam acest festival.

 

Foto:   Raluca Grosu

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitati culturale, Evenimente. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Festivalul de datini si obiceiuri de iarna

  1. harlau625 zice:

    Se vede ca domnisoara profesoara Raluca Grosu a fost mai aproape de „actori”! Are cateva prim planuri foarte reusite. Felicitari pentru organizarea acestui reusit festival!La realizarea acestei manifestari reusite si-au adus contributia in egala masura primarul orasului Harlau Constantin Cernescu si directorul Casei de Cultura Harlau Adrian Bahnareanu.Felicitari pentru organizare si speram ca acesta sa devina festival national .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s