Festivalul Folcloric „Trandafir de la Moldova” 2011

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi a organizat în data de 08 octombrie cea de-a XLIII-a (43) ediţie a Festivalului Folcloric „Trandafir de la Moldova“, care a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor.

Radio Iaşi a fost partener media al evenimentului care a reunit grupuri de interpreţi şi solişti din diferite zone ale ţării, în special din Moldova, dar şi din afara graniţelor. Sâmbătă, 8 octombrie 2011, între orele 10:00 şi 10:45 a avut loc „Parada cântecului şi portului popular“, pe traseul Palatul Culturii – Bulevardul „Ştefan cel Mare şi Sfânt“ – Piaţa Unirii – Strada Lăpuşneanu – Piaţa „Mihai Eminescu”. Spectacolul sa desfăşurat între orele 11:00 şi 17:30, la Casa de Cultură a Studenţilor, în Sala Gaudeamus.


La eveniment au  participat ansamblurile folclorice „Busuiocul“ – Bacău; „Baltagul“ – Monor, Bistriţa – Năsăud; „Sârba cu năframă“ – Hârlău, Iaşi; „Trei generaţii“ – Flămânzi, Botoşani; „Floricică de la munte“ – Piatra Neamţ; „Arcanul“ – Fundu Moldovei, Suceava; „Doina Carpaţilor“ – Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi; „Rapsodia“ şi orchestra „Hora“ – Palatul Copiilor Iaşi,  „Stejărelul“ – Sticlăria, Scobinţi, Iaşi; „Corăgheasca“ – Deleni, Iaşi.

Lista a fost  completată de orchestrele „Rapsozii Botoşanilor“ – Botoşani; „Rapsodia Vasluiului“ – Vaslui, „Doina Iaşului“ – Iaşi; Formaţia de fluieraşi Sticlăria – Scobinţi, Iaşi; Formaţia de dansuri tradiţionale – Mirosloveşti Iaşi, Fanfara de la Chetriş – Iaşi. Din Republica Moldova a participat la festival ansamblul folcloric „Tărăncuţa“ şi orchestra „Nistrenii“ din Slobozia Duşca, raionul Crâuleni.

Festivalul Folcloric „Trandafir de la Moldova“ este inclus în cadrul Sărbătorilor Iaşiului, organizate în perioada 01 – 20 octombrie .La acest eveniment a participat si Ansamblul folcloric” Sarba cu naframa” al Casei de cultura Hirlau, astfel a fost promovat din nou folclorul traditional din aceasta zona, fiind foarte apreciat de cei prezenti la festival si de reprezentantii institutiilor de cultura , organizatori ai acestui mare eveniment care au afirmat ca vor incerca sa sprijine acest ansamblu de tineri solisti si dansatori iubitori de folclor .

La sfarsitul festivalului, Adrian Ardeleanu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, a declarat ca a fost impresionat de numarul mare al participantilor. „Este extraordinara dorinta tinerilor de a participa la acest eveniment, pentru ca, in fond, folclorul este cartea noastra de identitate si trebuie promovat”, a declarat Adrian Ardeleanu.

Atasam cateva imagini de la festival.

Accesati si blogul domnului Dumitru Miron: www.harlau625.wordpress.com!

Festivalul folcloric Trandafir de la Moldova-Iasi, parada formatiilor

Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente, Noutati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s