1 Iunie – Ziua Internationala a Copiilor

Ziua copilului (numită şi Ziua internaţională a copilului) este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătoreşte în data de 1 iunie.

Ziua copilului este un prilej de a sarbatori copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea si familia noastra, de a aprecia si iubi copiii si de ce nu de a-i pregati pentru un viitor sanatos, fericit si plin de succese.

Ziua internationala a copilului a fost pentru prima data sarbatorita in data de 23 aprilie 1920 in Turcia. Deocamdata nu se stie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasa ca Ziua Internationala a Copilului, o singura teorie care poate fi mentionata este aceea ca un Consul General Chinez din San Francosco (S.U.A) a adunat un numar mare de copii orfani chinezi pentru a celebra Festivalul Barcii Dragonului din anul 1925, care s-a intamplat sa se nimereasca pe data de 1 Iunie in acel an.

În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului” (engleză: Universal Children’s Day).

De obicei aceasta este marcata prin poezii spuse de copii, programe tv pentru copii, petreceri, diferite actiuni unde sunt implicati sau  sunt dedicate copiilor.Flori, bomboane, ursuleti de plus, baloane colorate, hainute, petreceri-surpriza, multe bucurii, toate pentru copii.

Casa de Cultura a orasului Harlau organizeaza cu prilejul acestei zile, o petrecere surpriza pentru copiii care activeaza in cadrul institutiei noastre. Intalnirea va avea loc incepand cu orele 17.00 .

Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente, Noutati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s