O zi din viata lui Stefan cel Mare la Hirlau

Televiziunea Romana a realizat programul “ RESTAURARE” in parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Oficiul National al Monumentelor Istorice si Fundatia Art Production, precum si cu sprijinul autoritatilor locale din tara. Selectate cu ajutorul acestor foruri , 30 de cladiri monumente istorice (palate sau  conace boieresti, biserici, castele sau situri arheologice de importanta nationala) au intrat intr-o  competitie in care publicul larg a decis care dintre ele va fi restaurat .

Timp de zece saptamini , in fiecare duminica , programul “RESTAURARE” a prezentat cite trei monumente din diferite zone ale tarii , urmind ca cel care va primi  cele mai multe voturi de la telespectatori sa intre in finala campaniei „RESTAURARE”.

Aceasta finala a fost organizata la 1Decembrie cind, prin votul direct al publicului larg, a fost ales monumuntul care a primit fondurile pentru restaurare .

Mentionam ca in cadrul acestui proiect a fost selectat si monumental istoric  “CURTEA DOMNEASCA” situat in incinta bisericii “ SF. GHEORGHE” din orasul  HIRLAU, jud. IASI .

Carul Televiziunii Romane a trecut si prin orasul HIRLAU , filmarile facute aici in colaborare cu Casa de Cultura HIRLAU , au fost difuzate telespectatorilor pe TVR 1 in data de 15 noiembrie 2009 ora 16,00.

Precizam ca si-au adus aportul la aceste filmari o parte din colectivul Casei de Cultura Hirlau, avand roluri diferite in scenele istorice prezentate, evidentiindu-se aici membrii Ansamblului folcloric „Sarba cu naframa”. Calitatile actoricesti ale acestora au fost apreciate de catre staff-ul Televiziunii Romane.

Multumim celor care au raspuns invitatiei noastre de a se implica direct in aceasta manifestare : doamna bibliotecar IulianaVOICU, domnul profesor Bogdan BARZU si preot Dumitru TINCU.

Ca de fiecare data conducerea Primariei Orasului Hirlau a sprijinit moral si material activitatea Casei de Cultura Hirlau.

La finalul zilelor de filmare toti participantii la aceasta activitate s-au declarat multumiti pentru ca au avut sansa sa traiasca o zi din viata lui Stefan cel Mare la Hirlau.

Această prezentare necesită JavaScript.


Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitati culturale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s